Aurell har funnits med i ägargruppen sedan 2014, då de ursprungliga ägarna köpte tillbaka företaget från Sensia. Hon går snart i pension och väljer då att lämna företaget.

– När jag blev en av delägarna var mitt mål att återerövra Hermelinen. Tillsammans har vi skapat ett starkare Hermelinen med fler grenar, en klar vision och vinst vid senaste bokslutet. Det har varit högt i tak och respektfullt i styrelsen. Nu vill jag lämna över till någon som med långsiktigare perspektiv tar Hermelinen till nästa nivå, säger Aurell i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Så räddade Henriksson sitt livsverk (från 2014)

Artikelbild

De nya delägarna som kliver in är Anders Niklasson och Svein Arthur Jensen, som båda sedan tidigare arbetar i Hermelinens verksamhet. Niklasson är öron-näsa-halsläkare medan Jensen är plastikkirurg.

De övriga ägarna är Per-Erik Mattsson, Anders Henriksson, Tomas Isaksson, Peter Backman, Göran Lundegårdh och Lars Lundgren.

– Framtiden kommer kräva entreprenörskap och framåtanda för att anta nya utmaningar och där tror vi att de två nya delägarna kommer att bli viktiga, säger Per-Erik Mattsson, vd på Hermelinen.