I morgon öppnar sport, jakt och outdoor-butiken WIP outlet i de gamla Intersport-lokalerna i Strand galleria. Bakom öppningen står Göran Uusitalo, vd för WIP AB.

– Det blir en pop up-butik med total utförsäljning. Det blir priser som heter duga, säger han när Norrbottens Affärer hälsar på.

Han har varit i Luleå flera gånger med andra sortiment men nu är det tre år sedan de var här sist. Hur länge butiken håller öppen kommer att styras av försäljningen.

– Vi får se hur länge vi kör den här butiken, förhoppningen är att vi ska vara kvar till sommaren. Det är försäljningen som styr, säger han.

Hur kommer det sig att ni kommer tillbaka till Luleå?

– Vi har speciella produkter och det är bara vi som säljer dessa i Luleå. Vi har varit här med jämna mellanrum men nu är det dags igen.

Tidigare hade han två stora butiker i Kiruna som de var tvungna att avveckla på grund av en brand 2015. Huvudlagret brann och efter följde en långdragen försäkringsprocess som gjorde att det var tvungna att avveckla.

– Vi har givetvis grejer kvar på våra lager i Kiruna och därför kommer vi hit nu. Vi hade en butik på 2000 kvadrat där vi hade väldigt många produkter.

I den nya butiken kommer personal från både Luleå och Kiruna att arbeta. Totalt åtta personer står redo imorgon när butiken slår upp portarna.

– Jag hoppas verkligen att vi kan dra folk till stan. Det är tungt i handeln i dag och jag hoppas att det vi erbjuder lockar fler in till stan.

Hur känns det att öppna i Luleå imorgon?

– Det känns väldigt bra. Vi har varit här så pass många gånger och jag har varit i Luleå i affärer sedan slutet av 1980-talet. Det är gamla kunder som stannar mig på bensinmackar och undrar när vi ska komma tillbaka.

Hur tror du att Luleåborna kommer att ta emot er?

– Luleåborna brukar alltid ta emot oss bra och jag tror inte att detta blir något sämre. Det är bättre priser och bra produkter.