Det blir en rivstart i samarbetet med flera konkreta kunduppdrag. Bland annat med en veckolång innovationssprint för studenter i årskurs 5 på Industridesignutbildningen på LTU. Platsutvecklingsstrategi för destinationen Bodentravet, ett europeiskt utbildningskoncept för sociala entreprenörer på uppdrag av Coompanion samt flera pågående projekt tillsammans med Kiruna kommun står också på att-göra-listan under hösten.

– Tromb har de senaste två åren arbetat framgångsrikt med Googles Innovationssprint. Nu ser jag stor potential för Tromb och Sigmar att utvecklas tillsammans. Initialt handlar det om att fylla på den gemensamma verktygslådan med fler vassa metoder och processer för innovation och design thinking. Och självklart att sätta tänderna i gemensamma uppdrag, där kombinationen med Trombs tunga digitala kompetens är oslagbar. Att Ella Jonsson nu är tillbaka på Tromb och kliver in som verksamhetsstrateg på Sigmar under hösten och vintern är faktorer som kommer skapa grymma synergier mellan företagen, säger Anders Hallberg, vd på Tromb.

– Genom vårt samarbete med Tromb har vi tillsammans möjlighet skapa ännu mer samhällsnytta och uppnå större effekt för våra kunder samtidigt som vi breddar vårt erbjudande, säger Marina Eriksson, föräldraledig vd och delägare, Sigmar metodbyrå.