Slakteriet Burträskbygdens kött har försatts i konkurs.

– Det är beklagligt, eftersom vi under de senaste åren försökt få slakteriet lönsamt utan att lyckas. Därmed bryter vi kedjan av de fördelar närslaktade djur från lokala bönder medför, som vi ansett vara så viktig för alla våra charkprodukter av högsta kvalité, säger Johan Bellgran, vd för slakteriets huvudägare Bastuträsk Charkuteri AB.

Det var under 2015 som Burträskbygdens Kött klev in som huvudleverantör till Bastuträsk Charkuteri och har sedan dess kunnat leverera närproducerat kött. Just nu inleds ett arbete i att hitta nya lösningar.

–Vi har nu inlett ett intensivt arbete med att hitta lösningar och har stort hopp om att finna lokalt slaktade djur för charkuteriets produktion, fortsätter Johan.

Bastuträsk Charkuteris produktion har en lång historia av charkproduktion. Redan i slutet av 1800-talet startades en charkproduktion i Bastuträsk och det är i dessa fotspår som dagens produktion går i. Framöver hoppas Johan Bellgran att de ska kunna säkra sin produktion, även i framtiden.

– Jag har gott hopp om att vi ska lyckas. Vi har kompetent personal, de kunnigaste jag vet inom branschen, bra maskinpark och många, många kunder som förväntar sig att vi ska säkra fortsatt produktion, säger han och fortsätter.

–Vår passion för högkvalitativa produkter har nämligen mött stor efterfrågan bland våra kunders kunder i norra Sverige. Den stora kundkrets vi har ska vi inte svika, säger Johan Bellgran.