Utstickarpriset har delats ut av Polarbröd sedan 2012. Syftet med priset är att hylla modiga människor som går sin egen väg och som visar hänsyn och handlingskraft, nytänkande och uthållighet.

Nu presenteras finalisterna till årets pris, och dessa är inga mindre än The EAT-Lancet Commission, Gapminder Foundation och Greta Thunberg.

– Att bara sitta stilla och tycka att alla andra borde ta tag i de utmaningar vi står inför leder inte till någon större samhällsutveckling i hållbar riktning. Nej, ska det hända något är det bara att börja agera! Handlingskraft är mitt favoritord och dessa tre finalister till Utstickarpriset står alla för just det, säger armbryterskan och världsmästaren Heidi Andersson, medlem i Utstickarprisets jury.

I årets jury sitter även professorn Johan Kuylenstierna, främjaren av unga sociala entreprenörer Maja Frankel, Bambuser-grundaren Måns Adler tillsammans med Polarbrödsgruppens Karin Bodin. Vinnaren av Utstickarpriset 2019 offentliggörs den 14 november i Stockholm.