Selma Nilsson står bakom butiken Selma's style for you som snart öppnar i Boden. Hon är utbildad homestylist och vill med fokus på inredning kunna inspirera Bodensarna.

– Jag är utbildat homestylist och det är där mitt största intresse finns. I min butik kommer jag att addera två varumärken på kläder och två varumärken på smycken. Jag kommer även att ha lite olika delikatesser i butiken, säger hon.

Innan hon bestämde sig för att öppna butiken har hon arbetat som butikschef och regionchef i detaljhandel under de senaste tio åren. Hon har arbetat både på Hemtex och Glitter och det senaste jobbet som hon hade var som butikschef på Systembolaget.

Artikelbild

Selma Nilsson står bakom butiken Selma's style for you som snart öppnar i Boden.

– Jag har alltid velat ha en egen butik och känt att jag vill vara egen. Men det finns alltid en rädsla och det är aldrig rätt tid. Men under min tid på Systembolaget kände jag "vad håller jag på med?". Jag hade fyllt 40 år och kände att om jag inte gör något nu så kommer jag aldrig att göra något. Man sitter och väntar på rätt tid och rätt tillfälle men det är bara ursäkter.

Vad innebär det att du erbjuder homestyling?

– Jag kommer att kunna erbjuda kunderna mina tjänster inom homestyling. Det kan antingen vara genom att hyra in min som konsult men även att jag kan hjälpa till när man gör om hemma, det behöver inte alltid vara att man måste sälja sin bostad. Jag kommer att vända mig till både privatkunder och företagskunder, säger Selma och fortsätter:

– Det är många som vill göra om hemma men ibland kan man känna att man inte kommer längre även om man försöker. Då kanske man behöver ha ett par nya ögon som får se objektet på ett helt nytt sätt och få tips och idéer vilket är något som jag älskar att göra. Eftersom att jag är utbildad inom det så vore det dumt att inte erbjuda det till kunderna i butiken.

Kommer du att anställa personal?

– Jag kommer att arbeta mycket själv tills verksamheten är igång men det kommer även att jobba en kvinna hos mig. Sedan kommer jag att ha extrapersonal också.

Butiken öppnar lagom till Black Friday och just nu pågår renoveringen av lokalen för fullt.

– Vi håller just nu på att bygga om butiken, både på insidan och utsidan. Sedan är det rätt mycket kvar att göra tills öppning men jag tror verkligen att vi hinner. Jag var i valet och kvalet om jag skulle ta butiken eftersom det var länge sedan den gjordes om. Men till slut sa vi att vi bygger om den och det känns otroligt roligt att ha en ny och fräsch butik, säger Selma.

Vad är det som du känner är unikt med Selma's style for you?

– De flesta leverantörer som jag kommer att ha är att de finns att hitta i stan. Själva tanken med butiken är att det inte ska gå att konkurera med någon annan befintlig butik som finns i Boden. Det ska vara unika produkter som inte går att få tag på i en annan butik. Boden är alldeles för liten för att man ska konkurera med sin granne.