Cabinord bedriver verksamheten på ett område nära Piteå hamn. För många år sedan användes verkstaden för tillverkning av segelbåtar och motorbåtar.

Efter 48 år som chef vid dåvarande Piteå stuveri beslöt Lars Andersson att byta näring till att bygga små stugor, förråd och garage.

– Jag hade tidigare hållit på med det på fritiden, men nu satsade jag på det på heltid, säger förre stuverichefen.

Artikelbild

I dag består produktionen av så kallade Attefallshus, carportar, garage och förråd. Företaget har också börjat tillverka sjöbodar som sålts till privatpersoner som sätter upp dem vid den nya marina som byggts invid Bondökanalen på Bondön.

Cabinord tillverkar 70 till 80 enheter per år.

– Marknaden är god. Det rullar på bra, säger Lars Andersson.

Han uppger att marknaden är Norrbotten med betoning på Piteå, Älvsbyn, Arvidsjaur och Boden.

Artikelbild

– Det mesta är kundorderstyrt där kunden får bestämma utformningen. Men vi har tre till fyra standardmodeller, säger Cabinords ägare.

Just nu tillverkar företaget bland annat ett förråd för en kund i Piteå, en sovstuga till Luleå och en bastu till en kund i Älvsbyn.

Artikelbild

Cabinord ligger nära Piteå hamn som nyligen byggt ut kajen med 105 meter och som också ska bygga en ny lageryta i riktning mot trähusfabriken.

– Vi påverkas inte negativt av det. Tvärtom. Det har byggts en ny väg in i området och det underlättar våra transporter, säger Lars Andersson.