Just nu pågår förberedelserna inför NMW, Norrbotten media week, för fullt. Den 11 februari startar en vecka där olika talare, evenemang och seminarier berör allt från musik och film till interaktiv design. Nu börjar de första namnen på kommande föreläsare och talare att släppas. Först ut är den hyllade komikern, regissören och delägaren i företaget flx Felix Herngren. Det kommer att bli ett samtal tillsammans med Susann Jonsson, vd på Boden Event och tidigare vd på Filmpool nord. Det kommer bland annat att handla om hur framtiden ser ut för mediebolagen när många kanaler skapar eget kontent i dag.

– Det känns väldigt roligt att ha bokat honom och han är verkligen jätteaktuell just nu med olika saker. Han har till exempel sålt in nya säsonger av serierna solsidan och andra åket. Hans bolag flx jobbar på ett annat sätt än andra produktionsbolag, säger Sanna Eriksson, projektkoordinator för Norrbotten media week.

Detta är fjärde året i rad som veckan anordnas. NMW är ett sätt för att främja den norrbottniska kreativiteten och inspirera till nya idéer och projekt. Under veckan arrangeras filmvisningar, konserter, evenemang och föreläsningar på kulturscener och mötesplatser. Initiativet kommer från den kreativa näringen i Luleå och Piteå.

Artikelbild

| Felix Herngren blir en av personerna som samtalar under veckan.

Hur känns det just nu med förberedelserna?

– Det känns väldigt bra, vi kommer att släppa mycket framöver och uppdaterar programmet löpande, säger Sanna Eriksson.