På måndag klockan 11:00 slår SMOOTH upp dörrarna.

– Precis, vi öppnar klockan 11 och stänger klockan 16. Framöver ska vi nog fixa så att öppettiderna är längre vissa dagar, så att så många som möjligt ska kunna komma och få uppleva detta nya koncept, säger Johanna Axberg.

Till skillnad från övriga caféer så fokuserar SMOOTH på växtbaserad kost:

Artikelbild

Loggan. Den nuverande loggan är väldigt lik den Johanna Axberg kom på när hon gick i åttan.

– Hela idén med SMOOTH är att de som är skeptiska kring en växtbaserad kost ska kunna komma och bli överraskade och inspirerade av det fantastiska som går att skapa med hjälp av endast växtrikets ingredienser.

Efterfrågan av växtbaserade produkter blir bara större och större, SMOOTH fyller med andra ord i det som saknats här uppe i norr:

– Det finns få här i norr som erbjuder en större variation av växtbaserade produkter, medan det bara blir större efterfrågan så SMOOTH är verkligen i sin tid.

Det man kommer hitta på SMOOTH självklart smoothies. Utöver det kommer det även finnas kaffedrycker, bakelser och några lättare måltider.

Artikelbild

Smoothies. SMOOTH kommer bland annat att erbjuda smoothies.

– Det kommer att vara en mötesplats som passar de allra flesta och vi vill att alla ska ha möjligheten att ha så mycket som möjligt att välja mellan oavsett allergier eller kosthållning. Men såklart är allting 100 procent plant based.

Plant based innebär att allting består utav växter – mer eller mindre.

– Det kanske är många som ser sig en skål full med salladsblad framför sig, men det är just det som gör SMOOTH så spännande. Vi kommer att kunna visa att det är så mycket mer, och det ser vi framemot.

SMOOTH kommer att ha ungefär 40 platser inomhus, samtidigt som det utomhus kommer finnas plats för runt 30 personer.

– Sedan har vi även ett "picknick"-område så där kan man sitta och äta. Vi kommer då att erbjuda picknickfiltar för de som vill sitta där.

Hur kom ni på namnet SMOOTH?

– Ja, hur skapades namnet SMOOTH? Det går faktiskt relativt långt tillbaka. För sex år sedan ungefär, när jag gick i åttan så hade vi ett uppdrag i Konst att designa en logga för ett företag. Då skulle vi först hitta på företagets namn och koncept själv, så jag bestämde mig för att det skulle vara en smoothiebar och tyckte då att namnet SMOOTH var perfekt. Till och med loggan jag kom upp med då är väldigt lik den nuvarande.