– Min mamma Gunilla Sundkvist startade Gnido 1993. Då jobbade hon hos HSB som hade egen städorganisation. Men när de skulle sluta med det frågade kunder om inte mamma kunde fortsätta för dem. Då fanns fyra-fem anställda, säger Sara Sundkvist, vd för Gnido AB.

Hon berättar att efter en tid som barnskötare och efter att ha varit långtidssjukskriven började hon arbeta hos Gnido 2001.

– Jag ville se hur det funkade med att mor och dotter jobbade tillsammans och det gick bra, säger Sara Sundkvist.

Artikelbild

| Tim Larsson har en glasklar uppgift. Han jobbar vid städföretaget Gnido sedan ett par år tillbaka.

Hon tog över företaget för tre år sedan i samband med att Gunilla Sundkvist gick i pension. Nu leder Sara Sundkvist ett lönsamt städbolag med 15 anställda, Sonen Tim, 24 är en av dem.

Han är styrelsemedlem i bolaget och började jobba för ett par år sedan.

– Jag gick elprogrammet vid Strömbackaskolan men blev aldrig elektriker. I stället har jag jobbat med takskottning och inom äldreomsorgen. Jag trivs bra hos Gnido. Jag vill fortsätta jobba, åtminstone något år till, säger han.

Lisa Karlsson, 24, trivs också med tillvaron hos Gnido. Hon kom till bolaget för ett och ett halvt år sedan efter att bland annat pluggat Italienska i Rom.

Artikelbild

| ”Jag skulle vilja anställa fler men det är svårt att få tag i personal”, säger Sara Sundkvist, vd för Gnido AB.

Sara Sundkvist säger att hon medvetet gått in för att inte utföra privatstädning.

– Vi har inte tid med det och har försökt gardera oss utifall Rut och Rot försvinner. Vi får förfrågningar om privatstädningar men då hänvisar vi till andra i branschen.

Artikelbild

| Gnido har 15 anställda. Tim Larsson och Lisa Karlsson är två av dem.

– Vi är inriktade mot företag där vi utför sådant som kontorsstädning, och städning av baracker. Just nu har vi uppdrag i vindkraftsparkerna i Markbygden med att städa 60 baracker. Enbart det ger jobb för två anställda, och vi gör byggstädning i nybyggda lägenheter, exemplifierar hon uppdragen.

Bland kunderna finns NCC, Nybergs mekaniska, Peab, Nåiden, Adecco och städning i hotellfoajén i borgen vid Furunäset.

Sara Sundkvist beskriver det gångna året som tufft i samband med att hon ville införa ett rotationssystem där alla anställda skulle kunna gå runt till samtliga uppdrag.

– För att skapa bättre arbetsmiljö och för att klara semestrar. Det är bra att personalen kan klara alla uppgifter. Tyvärr var det en grupp som inte ville ha rotationssystemet, men när jag sa att ”Så här blir det”, valde den gruppen att sluta. Men vi har lyckats återsanställa folk och går vidare, säger Gnidos vd.